2018 : Senioren wroeten in de aarde

In de gemeente Hollands Kroon is de Stichting bezig met een 4–luik voor 60-plussers: “Senioren in gevecht met de elementen”.
Na 2016 (“100 jaar droge voeten in de polder”) en 2017 (”Senioren in gevecht met de wind’), gaan we in 2018 verder met het project: “Senioren wroeten in de aarde”

Dit project splitst zich uit in 2 onderdelen.
1) In Juni/Juli is er een (muziek)theaterproject.
2) Van September tot December vindt er een Verteltheater plaats in de oud-gemeente Anna Paulowna.

Muziektheater 60+

In Juni/Juli is er een (muziek)theaterproject. Een fijne groep 60-plussers is bezig op een boerderij in oud-gemeente Niedorp. In 4 groepen zijn de senioren aan het werk met professionals: de Theatergroep, de Muziekgroep, de Vormgevingsgroep en de groep Overig. Zij maken samen in dit project een bijzondere (muziek)theatervoorstelling, die 3 x wordt laten zien op een speciale locatie.
Regisseur Simone de Jong uit Amsterdam werkt altijd graag met beeld en geluid. Zij zal naar aanleiding van de ideeën en verhalen van de deelnemers met hen een collagevoorstelling maken over de binding tussen de mens en de grond waarop hij leeft.

Dirigent Andre Jansen zal de muziekgroep leiden. Hiervoor kunnen mensen zich opgeven die graag willen zingen of een muziekinstrument bespelen. Zij zullen de muziek en de geluiden bij de voorstelling verzorgen.

Verteltheater 60+

Van September tot December vindt er een Verteltheater plaats in de oud-gemeente Anna Paulowna.  Onder professionele begeleiding van Caroline van Veggel gaat een groep senioren in 15 wekelijkse bijeenkomsten, toewerken naar een vertelvoorstelling.  Een verteltheatervoorstelling met waar gebeurde verhalen of juist verzonnen. Deze zal 2 x opgevoerd worden voor publiek. Meer informatie volgt later.

Lijkt het je leuk om deel te nemen aan het verteltheater? Meld je dan aan via stichting@cultuurbinnendedijken.nl of bel 06 1950 5135.