2018 : Senioren wroeten in de aarde

In de gemeente Hollands Kroon is de Stichting bezig met een 4–luik voor 60-plussers: “Senioren in gevecht met de elementen”.
Na 2016 (“100 jaar droge voeten in de polder”) en 2017 (”Senioren in gevecht met de wind’), gaan we in 2018 verder met het project: “Senioren wroeten in de aarde”

Dit project splitst zich uit in 2 onderdelen.
1) In Juni/Juli is er een (muziek)theaterproject.
2) Van September tot December vindt er een Verteltheater plaats in de oud-gemeente Wieringermeer.

Muziektheater 60+

In Juni/Juli is er een (muziek)theaterproject. Een fijne groep 60-plussers is bezig op een boerderij in oud-gemeente Niedorp. In 4 groepen zijn de senioren aan het werk met professionals: de Theatergroep, de Muziekgroep, de Vormgevingsgroep en de groep Overig. Zij maken samen in dit project een bijzondere (muziek)theatervoorstelling, die 3 x wordt laten zien op een speciale locatie.
Regisseur Simone de Jong uit Amsterdam werkt altijd graag met beeld en geluid. Zij zal naar aanleiding van de ideeën en verhalen van de deelnemers met hen een collagevoorstelling maken over de binding tussen de mens en de grond waarop hij leeft.

Dirigent Andre Jansen zal de muziekgroep leiden. Hiervoor kunnen mensen zich opgeven die graag willen zingen of een muziekinstrument bespelen. Zij zullen de muziek en de geluiden bij de voorstelling verzorgen.

Verteltheater 60+

Nieuw project stichting Cultuur binnen de Dijken in “De Cultuurschuur” en “Het Bos Roept”

In september is het nieuwe verteltheaterproject voor senioren uit Hollands Kroon gestart. 10 enthousiaste deelnemers zijn onder leiding van story-teller Caroline van Veggel bezig om samen een prachtige en spannende wintervertelvoorstelling te maken rond het thema van dit jaar: aarde. Van september tot december zijn er bijeenkomsten in De Cultuurschuur in Wieringerwerf. De voorstelling die ze met elkaar gaan maken wordt opgevoerd op vrijdag 7 december (19:30 uur) en zaterdag 8 december (16:00 uur en om 19:30 uur). Deze voorstellingen zullen zijn op de spannende en inspirerende  locatie in het Robbenoordbos, bij “Het Bos roept”.

Zin om te komen kijken?

Reserveer dan een kaartje. Ze kosten €10,- p.p. (kinderen onder de 12 jaar €7,-)
Dit kan via stichting@cultuurbinnendedijken.nl of 06-19505135