Senioren in gevecht met de elementen

In de gemeente Hollands Kroon is de Stichting bezig met een 4 jaren project voor senioren: Senioren in gevecht met de elementen.

In 2016 was de pilot met als thema “100 jaar droge voeten in de polder” (over de watersnoodramp van 1916). In Museum Anna Paulowna heeft de groep een prachtige voorstelling gemaakt die ze op meerdere plaatsen in de gemeente hebben laten zien.

2017 was het jaar over de Wind. Op een heel bijzondere locatie (in de hal van de Cultuurschuur in Wieringerwerf) werden ventilatoren, hoog hangende was, 1000 kraanvogels, een voortglijdende zeilboot, en een prachtige techniek het decor van de voorstelling die gemaakt werd. De vrouwelijke 60-plussers in trouwjurken en de mannen die gedichten voordroegen. Een spannende choreografie waaraan allen meededen . Allemaal ingrediënten die zorgden voor een bijzondere voorstelling.

Na Water en Wind komende jaren verder met… Aarde en Vuur

En dan nu in 2018 : Het jaar van de aarde.

In “Senioren wroeten in de aarde” zijn we in Juni / Juli met een fijne groep 60-plussers bezig om op een boerderij in Nieuwe Niedorp. Dit jaar werken we, natuurlijk weer met een theatergroep, die onder leiding van de Amsterdamse regisseur  Simone de Jong de voorstelling maakt. Nieuw dit jaar is dat er een echte muziekgroep komt, die de geluiden en de muziek bij de voorstelling gaan maken. Hierin kunnen senioren  meedoen die het fijn vinden om te zingen, of die een instrument bespelen.  Dirigent Andre Jansen zal de hele projectweek met ze aan de slag gaan.  Het project wordt afgesloten met 3 voorstellingen.

Voor meer informatie zie onderstaande flyer.

“Een compleet welbevinden en heerlijk uit je ‘zekere wereldje’ stappen om met elkaar iets moois te maken.”
“Trots op mezelf dat ik de uitdaging aangegaan ben.”
“Dat ik in aanraking kwam met anderen buiten mijn discipline, elkaar zoveel energie gegeven.”
“Positief om als ouderen intensief en geconcentreerd met elkaar te werken. Trainen van je cognitieve en sociale vaardigheden.”
“Saamhorigheid. Iedereen ging onwijs goed met elkaar om en het was super gezellig.”
Deelnemers, 60-100 jaar