Theater- en theatertechniek 60+

Een bijzonder project dat Stichting Cultuur binnen de Dijken heeft ontwikkeld is Theater- en Theatertechniek voor senioren (60+).

In dit project komt er een grote groep 60-plussers samen om in een korte intensieve periode met elkaar een mooie voorstelling te maken. Dit doen ze onder begeleiding van verscheidene professionals.

Op alle vlakken worden ze ingezet. Er is o.a. een groep senioren die het decor bouwen, een naaigroep, een spel/zanggroep. De theatertechniek voor de voorstelling wordt door de techniekgroep onder handen genomen onder supervisie van de theatertechnicus. Elk jaar worden er weer nieuwe disciplines toegevoegd, zodat de deelnemers die meerdere keren meedoen toch weer heel veel leren en beleven. Zo was er een choreografe om de senioren een mooie dans te leren, en komt er een leraar beeldende vorming.

“Positief waren de contacten, bezig zijn met anderen. Je bent niet te oud om mee te doen.” (een 85-jarige mannelijke deelnemer)
“Met een enthousiaste groep mensen een mooie theateruitvoering maken. Elkaar en jezelf beter leren kennen. Een team vormen.”
“Zo vrij als mensen zich gaan gedragen. Aad Spee, een goede voordrager/regisseur, met goede ideeën. Ook een komiek, actief. Hij heeft me aan het lachen gemaakt.”
“Contacten, samenwerking, elkaar positief corrigeren, empathie.”
”Heerlijk je emoties vrije loop te mogen laten gaan.”
“Hele leuke dagen gehad. Ik heb er om moeten huilen, en dat was niet van verdriet. Het zit hem in de kleine dingen. Dank aan allen.”
Deelnemers 60-100 jaar